keskiviikko 14. elokuuta 2013

Laihdutus


Ostin kaupasta mannasuurimoita, että voin tehdä aina mannapuuroa kun tekee mieli taikinaa. Se on rakenteeltaan vähän samanlaista niin ehkäpä tyytyisin siihen. Lisäksi kaikelle makealle ja rasvaiselle tuli totaalinen kielto. Ei yhtään mitään. Tätä sääntöä aion noudattaa orjallisesti.

Aamulla juon vain teetä ja vettä, koulussa salaattia ja vettä, kotona ruokaa, mannapuuroa, kasviksia ja omenaa. Kouluun pyöräilemällä kulutan muutaman kalorin, saan lihaksia ja sydän jaksaa paremmin.

Ja sitten muihin asioihin... Olen tosi huolissani ystävästäni. Pelkään että hän laihduttaa taas, sillä näin kun hän heitti ruokaa pois. Ja hän on ihan älyttömän laiha! Sillä ei ole oikeasti mitään väliä paljonko painaa.. paitsi terveydellisesti. Pelkään hänen kuolevan aliravitsemukseen. Sen takia en voi/pysty kannustamaan ketään laihduttamiseen (no oikeasti ylipainoiset ovat eri asia, koska terveys). Anoreksia on vakava sairaus! Miksei kukaan tajua sitä?! edes minä itse en ymmärrä. Aina ajattelee, että joo mä oon erilainen, oon tosi lihava, ei mulla ole syömishäiriötä, pärjään tällasella energialla ja tietinkin huimaus ja pyörtyily on normaalia, samoten itsensä kiduttaminen ja rääkkääminen lenkkipolulla.

Hiusten lähtö, lihasten katoaminen, jaksamattomuus, palelu, ruuan kammoaminen. Vähäisten portaiden nousu, joka ennen sujui hyppelehtien, onkin nyt suuri voimien ponnistus. Kuulostaako se onnelliselle elämälle?

Ihmisten kuuluu nauttia elämästä, olla onnellisia ja tehdä sitä, mistä tykkää. Elää elämä täysillä hyvinä ja huonoina aikoina. Anorektikot/bulimikot ovat jostain saaneet päähänsä, että laihuus on yhtä kuin onnellisuus. Asia ei tietenkään ole niin. Onnellisuus tulee hyvistä ihmissuhteista, on joku johon luottaa ja jonka kanssa puhua syvällisesti.


niin mutta kun, mutta kun.. alan jo itse kapinoimaan sanojani vastaan. Entä jos ei ole ketään, jos ei ole kenellekään tärkeä, jos vain lainehtii elämässä, turhana. Ja mitenköhän se liittyy laihduttamiseen?


Laihduttamisessa ideana on usein, että saavuttaa edes jotain. On edes jossain hyvä. Hallitsee jonkun asian, kun mitään muuta ei pysty.

Ja minä aion hallita syömisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti